Архив на категория: Литературни конкурси

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ЗАВЕТИТЕ НА АПОСТОЛА И СЛАВЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ“

Славянско дружество в България, по случай 180 години от рождението на Васил Левски и по случай Деня на народните будители, обявява литературен конкурс на тема „ЗАВЕТИТЕ НА АПОСТОЛА И СЛАВЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ“ за написване на стихотворение, есе, разказ. Продължете да четете ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ЗАВЕТИТЕ НА АПОСТОЛА И СЛАВЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ“

СТАТУТ за провеждане на литературен конкурс „Читалището-светилник на Българското възраждане „

Славянско дружество в България , по случай 160 години от основаване на първите български читалища в Свищов, Лом и Шумен и Деня на народните будители, обявява литературен конкурс на тема: „Читалището – светилник на Българското възраждане„, за написване на стихотворение, есе, разказ, очерк.

Продължете да четете СТАТУТ за провеждане на литературен конкурс „Читалището-светилник на Българското възраждане „

СТАТУТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „СЛАВЯНСКИ ДУХ И ЕДИНЕНИЕ” (2015 г.)

Славянското дружество в България, по случай 1150 години от Покръстването и приемане на християнските ценности у нас и по случай Деня на народните будители, обявява литературен конкурс на тема „Славянски дух и единение” за написване на стихотворение, есе, разказ, очерк.

Продължете да четете СТАТУТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „СЛАВЯНСКИ ДУХ И ЕДИНЕНИЕ” (2015 г.)

СТАТУТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА “СЛАВЯНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ – НАРОДНИ БУДИТЕЛИ ” (2014 г.)

Славянско дружество в  България, по случай 115 години от основаване на Дружеството и  Деня на народните будители, обявява Литературен  конкурс  на тема “Славянските просветители – народни будители”,  за написване  на  стихотворение, разказ, очерк, есе, както и документални материали, свързани с личности, посветили живота си на славянската идея (включително снимки, публикации в регионални периодични издания, лични архиви).

Продължете да четете СТАТУТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА “СЛАВЯНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ – НАРОДНИ БУДИТЕЛИ ” (2014 г.)

ПРЕЗ 2009 г. СЛАВЯНСКОТО ДРУЖЕСТВО В БЪЛГАРИЯ СТАРТИРА ЕЖЕГОДНИ ЛИТЕРАТУРНИ КОНКУРСИ

С цел популяризиране на славянските идеи и добродетели през 2009 г. Управителният съвет на Славянското дружество в България реши да организира ежегодни литературни конкурси, в чиято организация се включиха и славянските дружества в страната. Участници от различни възрастови групи  имат възможност да се състезават в различни литературни жанрове (поезия, разказ, есе, стихотворение, очерк и др.)

Продължете да четете ПРЕЗ 2009 г. СЛАВЯНСКОТО ДРУЖЕСТВО В БЪЛГАРИЯ СТАРТИРА ЕЖЕГОДНИ ЛИТЕРАТУРНИ КОНКУРСИ